Grillet kyllingbryst med neper og løpstikke
Fremgangsmåte
1. Gjør klar grønnsakene
Skrell og kutt nepene i båter. Kok dem i saltet vann i noen minutter til de er nesten ferdige, sil av dem og la dem dampe seg litt tørre. Kok opp vann, eddik og sukker og ha i reddiker kuttet i 2. Trekk kjelen av varmen og la reddikene trekke i 2-3 minutter.
2. Stek kyllingen
Snitt kyllingbrystene på skinnsiden, pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill dem på middels varme i ca 6 minutter på hver side, eller til kjernetemperatur på 60 grader.
3. Lag ertepuréen
Kok ertene møre i lettsaltet vann, kjør dem til fin puré i blender med litt av kokevannet og smak til med salt og pepper, den skal være som en tykk saus, ikke som en stappe. Om du vil ha den ekstra fin kan du pressen puréen gjennom en fin sil etterpå.
4. Lag nøttesmør
Grovhakk hasselnøttene og rist dem lett i en tørr panne til de begynner å få farge. Skru ned varmen litt og tilsett en ss smør. Når smøret slutter å frese og begynner å lukte nøtteaktig tilsetter du de kokte nepene og grovhakket løpstikke. Ved nepene godt i nøttesmøret så de blir jevnt dekket. Smak til med salt og pepper.
4. Annrett
Legg ertepuréen i bunn av tallerkenen og topp den med nepene, kyllingbrystet og de syltede reddikene. Strø gjerne over enda litt mer fersk løpstikke!