Blåskjell med gulrot og blåmuggost
De salte og myke blåskjellene møter god kontrast i søt gulrot og skarp blåmuggost. Enkel og nydelig sommermat!
3 / 5
Kalorier
3 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
2 / 5
Karbohydrater
Fremgangsmåte
1. Rens blåskjellene
Start med å rense blåskjellene. Kast knuste skjell.
2. Fres gulrøttene
Fres gulrøttene i litt olivenolje i en stor gryte.
3. Ha i blåskjell
Når gulrøttene begynner å bli møre har du i finsnittet sjalottløk, blåskjell, litt salt og litt nykvernet pepper. Rør godt rundt for å spre gulrøttene og løken rundt. Ha i 2 dl tørr hvitvin og legg blåmuggosten over før du legger på lokk
4. Damp og server
Damp dem under lokk i ca 3-4 minutter til blåskjellene åpner seg og osten smeltes. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Strø over finhakket kruspersille og rør rundt for å fordele smakene.
Server med litt brød og en grønn salat ved siden av, så er måltidet komplett.