Svin med persillerot, ingefær, sitron og honning
Fremgangsmåte
1. Start med kjøttet
Start med kjøttet. Brun det raskt i panna i litt olje og legg det over på stekebrett.
Krydre med salt og pepper og stek i ovnen på 150 grader i 20-30 minutter. (kjernetemperatur på 60 grader, om du bruker kjernetermometer)
2. Lag grønnsakene
Lag grønnsakene mens svinet steker! Om du ikke rekker og bli ferdig kan du bare la svinet hvile på kjøkkenbenken imens.
Skrell og kutt grønnsakene i staver. Ha de i en dyp stekepanne med et par dl vann og sett på lokk.
Damp de i 3-5 minutter til de begynner å bli møre og hell så av vannet.
Når vannet er borte, er vi klare for smakene!
3. Smak til
Ha i revet ingefær, honning, sitronsaft og litt salt og pepper og stek til det får litt farge.
Server med svinet og dryss på litt ferske urter om du har.