Sunn omelett - frittata med grønnsaker
En frittata er egentlig bare en ovnsbakt omelett.
siden vi slipper å steke den i panne med olje, er det lettere å gjøre den sunn.
Mange har fått øynene opp for egget som både vitamin og proteintilskudd til frokost og lunsj.
Lager du en frittata og har i kjøleskapet så har du frokost eller lunsj i flere dager fremover!
3 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
4 / 5
Proteiner
1 / 5
Karbohydrater
Fremgangsmåte:
- Kjør egg og cottage cheese med stavmixer (ikke bland inn luft)
- Ha i finhakkede grønnsaker, smak til med salt, pepper og eventuelle krydder og urter.
- Hell det i en 22-24cm springform med bakepapir i bunn.
- Stek på 180 grader i 35-45 minutter til den har satt seg. Trykk litt med fingrene på midten for å sjekke at den ikke er flytende noen steder. Avkjøl på benken og oppbevar i kjøleskap.