fbpx

Bakt havregrøt med blåbær 

Nivå: Lett
60 minutter
8 personer
Sukkerfri variant med peanøttsmør. Fin mat på farten, eller som rask frokost eller lunsj! Kanskje dette kan erstatte kvikklunsjen på neste tur i marka?
4 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
2 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater

Oftest lages denne med en raus klump smør og brunt sukker, men jeg har prøvd å redusere både fett og sukkermengden slik at dette blir som en sunn energibar. 

Fremgangsmåte bakt havregrøt med blåbær:

  1. Kjør egg, melk og peanøttsmør sammen med stavmixer. 
  2. Bland alle ingrediensene unntatt blåbær i en kjøkkenmaskin så det blir en jevn røre. 
  3. La stå på benken og svelle  5 minutter. 
  4. Ha til slutt i blåbærene og ved de inn med en slikkepott. 
  5. Hell blandingen i en smurt form på ca 20x20cm. 
  6. Ha formen litt lavere enn midten av ovnen og stek på 180 grader over og under varm i 45 minutter. 
  7. La avkjøle i formen før du skjærer den i kakestykker. 

Tips: Om du avkjøler kaken i kjøleskap over natten er den enklere å skjære i fine stykker. 

Obs: Selv om dette er sunne ingredienser, så er retten fortsatt rik på kalorier. Nyt med måte, som en del av en aktiv og balansert hverdag. 

Bakt havregrøt med blåbær
Bakt havregrøt med blåbær  10

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre: