fbpx

Digg nøttestek

2 timer
4-6 personer
Her kommer min første vegetariske kreasjon, en saftig og digg nøttestek fullpakket av rik umamismak. Om du sløyfer butterdeigen er den til og med vegansk!
4 / 5
Kalorier
4 / 5
Fett
2 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater

Vegeteriansk smaksbombe full av umami 

Ikke fortvil om ingredienslisten ser lang ut! Om du tar det steg for steg så er ikke dette så komplisert.

En digg nøttestek er en perfekt rett for de som ønsker en kjøttfri juletallerken. Nøtter og sopp er rike på umami og vil gi den dype digge smaken som vi ellers får fra karamellisert kjøtt.
Det fine med denne oppskriften er at de også kan fryses etter at du har lagd de, så har du redningen klar på kort varsel om du plutselig skulle ha behov for en kjøttfri middagsrett!

Fremgangsmåte:

  1. Kok linsene i 15 minutter, sil av vannet og avkjøl på benken. 
  2. Kjør nøttene og soppen til en grove smuler i en kjøkkenmaskin. Kjør så gulrot, stangselleri og løk til en finhakket masse og bland det med soppen og nøttene.
  3. Ha litt olje i en stor panne på middels varme og stek grønnsaksblandingen under omrøring i rundt ti minutter, sammen med tomatpuré og krydder. Ha aprikoser, og hvitløk i blandingen de siste minuttene av stekingen steketiden. Fordel dette i en langpanne eller stort fat til avkjøling. 
  4. Stek terningene av aubergine og squash med lit salt i tre-fire minutter i den samme pannen, under omrøring. Avkjøl på benken og hell av/klem ut væsken før du skal bruke det. 
  5. Ha alt unntatt brødsmulene i en stor blandebolle. Bland inn persille, linser, hoisin og bbq saus. Smak til med salt og pepper.  
  6. Bland så inn maismel og brødsmulene og bruk hendene for å få knadd det godt sammen.
  7. Kjevle butterdeigsplatene ut til dobbel størrelse, ha de mellom 2 lag bakepapir om du sliter med at de sitter fast i benken.
  8.  Fordel massen på de 4 butterdeisplatene og rull dem sammen. Lukk dem i enden og snu dem med skjøten ned. 
  9. Om du har deig til overs så kan du godt steke resten som kaker uten deig! 
  10. Om du vil lage den vegansk, uten butterdeig, så kan du steke den i brødform og skjære skiver, eller lage porsjonskaker slik jeg gjorde. 
  11. Pensle dem med litt god olivenolje og stek på 200 grader varmluft i ca20 minutter, til den blir en gyllen digg nøttestek! 

Denne tranebærsausen vil passe perfekt ved siden av!

6J1A5842
Digg nøttestek
6J1A5849 1
Vegeteriansk smaksbombe full av umami 

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

5,0
(24 vurderinger)
5 stjerner100%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Anonymous
22.12.2020

Anonymous
22.12.2020

Anonymous
22.12.2020

Anonymous
22.12.2020

Anonymous
22.12.2020

Del med andre:

Legg igjen en kommentar