fbpx
youtube gradering

Påskegryte med kanel og appelsin

Nivå: Middels
2 timer
3-4 personer
Digg og enkel påskegryte med hjort, lam eller storfe og spennende smaker av kanel og appelsin! Er du en av de som hver påske sitter igjen med rester av ett altfor stort lammelår? Her får du et tips til den beste måten å bli kvitt restene på!
3 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Start med sausen

Start med å ha kraft og øl i en stor gryte som tåler og gå i ovnen. (Det er også en fordel om den har lokk)
Rør inn et par ss hvetemel med visp, og kok opp under omrøring så det tykner litt.
(obs, viktig at vesken ikke er varm før du har i mel, da vil melet klumpe seg og bli umulig å røre ut)

2. Brun kjøttet

Brun kjøttet og ha det i gryta med sausen. Om du bruker rester fra et ferdigstekt lammelår trenger du ikke brune det først, bare kutt det opp i passelig små biter og sleng det i gryta

Lammegryte med appelsin og kanel 3 1 scaled
Påskegryte med kanel og appelsin 10

3. Ha i smakene

Kutt appelsinen i båter og dytt appelsinen, kanelstenger og timian, godt nedi gryta så det får gitt smak til sausen. Ha i hel sort pepper og strø over litt salt og sett gryta i ovnen med lokk på 190c varmluft i 1 time.

4. Ha i potetene

Etter en time i ovnen er det på tide å ha i potetene! De må ikke nødvendigvis være helt dekket av sausen, det er bare godt om de får litt brune topper.
Sett gryta tilbake i ovnen, denne gangen uten lokk og la den stå i 40-50 min til potetene er møre.

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
Rated 0,0 out of 5
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar