Påskegløgg
Søt og krydret varm drikk med appelsin og ingefær, som er perfekt til både store og små i påsken. Påskegløgg er like fint på skitur i marka som rundt bålet i påskeferien!
3 / 5
Kalorier
1 / 5
Fett
1 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater
Påskegløgg blir utvilsomt en ny påsketradisjon!
Fremgansmåte påskegløgg:
- Vask appelsinene og riv det ytterste oransje skallet med et fint rivjern. Det er her mye aroma sitter, og vi prøver å unngå å få med det hvite, som er bittert.
- Klem saften av appelsinene og ha i en kjele med hvitvin og krydderne.
- Kok opp og la småputre i 5 minutter, dette trekker ut smakene fra krydderne og lar alkoholen fordampe vekk slik at det blir en sunnere og mer barnevennlig gløgg.
- Smak til med honning eller kunstig søtning, man må ha mye sødme for å kontre bitterheten man får fra appelsin!
- Server i kopper med rosiner og mandler, slik du ville gjort med julegløgg!