Påskegryte med kanel og appelsin
Fremgangsmåte
1. Start med sausen
Start med å ha kraft og øl i en stor gryte som tåler og gå i ovnen. (Det er også en fordel om den har lokk)
Rør inn et par ss hvetemel med visp, og kok opp under omrøring så det tykner litt.
(obs, viktig at vesken ikke er varm før du har i mel, da vil melet klumpe seg og bli umulig å røre ut)
2. Brun kjøttet
Brun kjøttet og ha det i gryta med sausen. Om du bruker rester fra et ferdigstekt lammelår trenger du ikke brune det først, bare kutt det opp i passelig små biter og sleng det i gryta
3. Ha i smakene
Kutt appelsinen i båter og dytt appelsinen, kanelstenger og timian, godt nedi gryta så det får gitt smak til sausen. Ha i hel sort pepper og strø over litt salt og sett gryta i ovnen med lokk på 190c varmluft i 1 time.
4. Ha i potetene
Etter en time i ovnen er det på tide å ha i potetene! De må ikke nødvendigvis være helt dekket av sausen, det er bare godt om de får litt brune topper.
Sett gryta tilbake i ovnen, denne gangen uten lokk og la den stå i 40-50 min til potetene er møre.