Skalldyrbisque med sjøkreps og reker
Fremgangsmåte
1. Rens skalldyrene
Start med å rense skalldyrene. Legg kjøttet til side og legg alt av skallene på ett stekebrett.
Stek skallene på 200grader varmluft i ca 20 minutter så de får litt farge.
2. Legg til grønnsaker
Hakk opp alle grønnsakene og legg de over på stekebrettet med skallene og stek videre i ca 15 minutter til, så grønnsakene får litt farge de og.
3. Fres tomatpure
Ha pepper, stjerneanis, laurbærblad og tomatpuré i en stor gryte og fres det noen minutter på middelsvarme.
Ha skall og grønnsaker i gryta og rør rundt for å fordele tomatpuréen.
4. Flamber med cognac
Ha i Cognac og tenn på (ikke hold hodet over og ikke ha gryta under kjøkkenventilatoren).
Når Cognacen har brent fra seg har du i noille praten og koker et minutt før du heller over kaldt vann så det så vidt dekker alt.
Kok opp og la det småputre i 90 minutter.
5. Sil og reduser
Sil av og ha suppa tilbake i gryta og reduser den ned til det er 2/3 igjen. Smak til med sitronsaft, worcestersaus og salt. Smak til med hvitvinseddik om du vil ha suppen syrligere.
6. Spe inn melken
Rør ut maisennaen i melken og spe inn i suppe under omrøring for å jevne suppen.
Hold suppen varm på lav varme mens du gjør klar skalldyrene.
7. Varm skalldyrene og annrett
Varm skalldyrene raskt i stekepanne med litt olivenolje, urter og litt sitronsaft.
Ha skalldyrene i bunn av en dyp tallerken og øs suppa i til slutt.
Server med litt nystekt brød eller dampede grønnsaker ved siden av som du kan dyppe i suppa!