fbpx
youtube gradering

Er hjemmetrening effektivt?

Mange lurer på om hjemmetrening er effektivt. Her får du endelig konklusjonen!

Er hjemmetrening effektivt? Både ja og nei, men les videre, så skal jeg gi deg et bedre svar.

Hjemmetrening har noen store åpenbare fordeler.

  • Det er gratis.
  • Du trenger ikke noe utstyr, annet enn det du har i huset.
  • Veldig kort reisevei.
  • Du sparer veldig mye tid.

Det er noe de fleste av oss kan sette pris på. For å kunne gi et litt mer konkret svar så kan vi dele oss i fire grupper. Vi har kondisjonsutøvere, folk som interessert i å bli sterkere, folk som interesserte i å bli større, strammere eller forme kroppen, og folk som er helt nybegynnere og bare vil komme i gang med en eller annen form for aktivitet, en mer helhetlig helsetrening.

Hjemmetrening for bedre kondisjon

For folk med kondisjonsmål så kan vi åpenbart ikke trene så mye kondisjonspesifikt innendørs. Vi kan derimot få opp pulsen så mye vi vil. Det finnes Burpees for eksempel, om du er av den typen. Vi kan i hvert fall gjøre støtteøvelser og vedlikeholde. Vi kan trene grunnleggende balanse, styrke, koordinasjon, vi kan gjøre utfallvarianter, og vi kan trene spenst. Vi kan gjøre veldig mye fornuftig som er like bra som det vi kan gjøre på treningssenter, i hjemmet. Så hjemmetrening for kondisjon: effektivt!

Hjemmetrening for å øke styrke

Så har vi hjemmetrening for styrkerelaterte mål. På hjemmetrening så har vi ikke tunge nok vekter tilgjengelig til at vi kan få en stor målbar endring i maksimal styrke. Men det handler om mer enn det. Det handler som jeg sa tidligere om å opprettholde vanen, og å holde kroppen i gang. Vi kan trene på teknikk og vi kan sørge for at vi ikke blir svakere. Så om hjemmetrening er effektivt for styrke: ja!

Hjemmetrening for å forme kroppen

Så har vi de av oss som trener for å forme kroppen, enten for å få større muskler eller slankere midje er hjemmetrening også effektivt. Her er jo uansett kostholdet en stor del av regnestykket. Hjemmetrening med mindre vekter tilgjengelig enn det vi har på treningssenter, skaper den samme formen for hypertrofi, altså muskelvekst, som det gjør på treningssenter. Muskelen vokser og bli større selv om vi trener en lett vekt vi kan løfte 50 repetisjoner med. Det vil bare ta litt mer tid og innsats. Det som er litt ekstra viktig når du trener hjemme og har lite vekter, annet enn kroppsvekt, er at du faktisk tar deg helt ut. Du må fortsette å gjøre repetisjoner til muskelen brenner og svir og virkelig ikke klarer mer. Da gir lette vekter like mye i hypertrofi som det tunge vekter gjør. Så, er hjemmetrening effektivt for estetikk og synlige mål? Ja.

Hjemmetrening for å komme i bedre form

Til slutt tar vi for oss de som trener for enkle, helsemessige mål: å bli en sprekere gamling. For oss er hjemmetrening åpenbart effektivt. Vi kan trene teknikk, vi kan trene koordinasjon, vi kan trene balanse, vi kan få grunnleggende styrkeeffekter og vi kan få en synlig endring på muskulatur. Du slipper å gå ut av døra. Fordelene med treningssenter er jo mange. Det er sosialt. Det er motiverende å ha så mye utstyr tilgjengelig, så mange vekter, men alt i alt så er ikke det noen unnskyldning til at ikke vi skal kunne vedlikeholde dette hjemme.

Konklusjon

Er hjemmetrening effektivt. Ja, nesten uansett hva du sier imot.

Del med andre: