Sunn ostekake
Fremgangsmåte
1. Lag bunnen
Finhakk questbarene eller grovhakk de og kjør de i foodprosessor til de er som grove smuler. Ha bakepapir i bunn av en vanlig springform og fordel questsmulene i bunn av formen. Stek på 180 grader varmluft i 4-7 minutter til bunnen har blitt gyllen. avkjøl helt før du heller i fyllet.
2. Lag fyllet
ha kvargen i en stor bolle og ha i alt unntatt gelantin.
Pass på når du river skallet på sitronen at du skyller den først og bare får med den ytterste gule delen av skallet, det hvite er bittert og smaker ikke godt.
Rør alt godt sammen med en ballongvisp eller i kjøkkenmaskin.
Klem vannet ut av de 6 gelantin platene og løs de opp i litt kokende vann.
Hel det i røra i en tynn stråle mens du pisker godt med visp.
Hell fyllet over bunnen og sett kaken i kjøleskapet, den må bli helt stiv før man kan ha på topplaget, så lokket kan man godt lage neste dag
3. Lag toppen
Legg gelantinen i bløt i kaldt vann.
Kok opp en dl av de 5 dl med sterk funlight.
Klem vannet ut av de 5 platene med gelantin og rør det ut i den varme funlighten.
Ha i de resterende 4 dl med funlight under omrøring. Nå burde væsken være nærmere romtemp. Om den fortsatt er for varm lar du den stå på benken så den er romtemperert før du heller den på den kalde kaken.
Hell forsiktig, fyllet i midten av kaken er skjørt.
Sett kaken tilbake i kjøleskap, så er den klar så fort geleen på toppen har satt seg.
Nyt med god samvittighet til frokost, middag eller kvelds!