fbpx

Lett og sunn karamellpudding

Nivå: Middels
30 minutter
2-3 personer
Den klassiske norske karamellpuddingen bakes i ovnen og er avhengig av eggeplommer og fett for å få sin faste pudding konsistens. Jeg har laget en light variant med kun er brøkdel av fettmengden! Og i tillegg slipper du å styre med vannbad i ovnen, den skal faktisk ikke steke i det hele tatt!
3 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
3 / 5
Karbohydrater

Fremgangsmåte

1. Smelt sukker til karamell

Start med å smelte sukker til karamell, vær forsiktig så du ikke brenner den, det går veldig fort når den først begynner!
Hell karamellen over i formen du vil støpe puddingen i, enten en liten brødform eller små porsjonsformer. Karamellen burde dekke et tynt lag i bunn.
Jeg liker karamellen min akkurat mørk nok til at den begynner å få litt bitterhet fra den brente smaken. Men grensen er hårfin! Folk flest tar karamellen alt for langt, og ender opp med å tro at karamell skal smake brent, og det skal det ikke. Om du er i tvil, ta den heller av varmen litt for tidlig, lys karamell vil de færreste klage på. Brent karamell derimot…

2. Varm opp melken

Legg gelantinplatene i kaldt vann.
Varm opp, men ikke kok, 1 dl skummet melk med en vaniljestang (skrap ut frøene) og la det trekke i 5 minutter.
Fjern vaniljestangen og rør inn gelantinen.
Bland i resten av melken og 4% fløten og smak til med flytende søtning.

3. Hell i former

Hell over i formene og sett kaldt i minst 4 timer til puddingen setter seg. Denne desserten er perfekt å lage dagen før du skal servere den, så sparer du deg for litt arbeid og er sikker på at den rekker og sette seg.

4. Server

Server gjerne med litt frisk frukt og bær, man må faktisk ikke ha krem!

Lett og sunn karamellpudding 7 scaled
Lett og sunn karamellpudding

Vis eller legg igjen vurdering

Legg igjen en omtale

Vurdering for denne siden

0,0
(0 vurderinger)
5 stjerner0%
4 stjerner0%
3 stjerner0%
2 stjerner0%
1 stjerne0%

Omtaler fra andre

Ingen har sagt sin mening ennå. Vær den første til å legge inn en vurdering.

Del med andre:

Legg igjen en kommentar