Sunn sjokolademousse med sitron og hasselnøtter
Fremgangsmåte
1. Bløtlegg gelantinen
Legg gelantinplatene i kaldt vann så de blir myke
2. Bland cottage cheese og kesam basen
Kjør sammen cottage cheese og kesam med stavmixer så det blir helt jevnt.
Ha i sukrin melis, bakekakao, salt, søtning, sitronsaft og sitronzest og kjør det sammen på ny. Ha over i en bolle
3. Pisk eggehviter luftig
Pisk eggehvitene stive, den skal kunne ha faste topper, men pass på å ikke overpiske den så den blir tørr! Ps: det er viktig å bruke en helt ren stålbolle og ren visp, spor av fett vil ødelegge slik at ikke eggehvitene blir stive!
4. Bland gelantinen i kesambasen
Rør ut gelantinen i et par spiseskjeer kokende vann og rør den inn i kesamblandingen med visp.
5. Vend inn eggehviter
Fold til slutt inn eggehvitene i kesamblandingen med en slikkepott og hell over i en serveringsskål eller porsjonsskåler. Tips: start med 1/3 av eggehvitene og bland så inn resten.
6. Sett kaldt
Sett i kjøleskap så det kan stivne, beregn minst 4 timer før den er stiv
7. Rist hasselnøtter
Kok opp vann og salt til hasselnøttene og la nøttene ligge i laken å trekke i 5 minutter. Sil av og rist dem på 180grader i ovnen i ca 10 minutter så de blir gylne
8. Server
Server sjokolademoussen med hakkede ristede hasselnøtter og en god kopp kaffe.
Om du vil flotte den til litt ekstra kan du godt pynte med litt urter og! På bilder har jeg brukt mynte, timian og lavendelblomst som harmonerer nydelig med sjokoladen og friskheten i sitronen.