Squagetti
Fremgangsmåte
1. Start med sausen
Kutt opp gulrot, stilkselleri og løk i små terninger og fres det i panna i litt olje på middels varme til det blir litt mykt og glinsende, det skal ikke bli brunt.
Ha i finhakket hvitløk, laurbærblad,hakka tomater, kapers, oregano og litt nykvernet sort pepper og la det småkoke en times tid til alt er mørt. Om sausen blir for tykk kan du spe i litt vann.
2. Strimle squashen
Kutt squashen i strimler eller tynne bånd med ostehøvel og kok opp en stor kjele med godt saltet vann.
3. Stek kyllingen
Stek kyllingfiletene med salt og pepper i en stekepanne (til en kjernetemperatur på 65 grader om du bruker steketermometer)
4. Blansjer «pastaen»
Når vannet koker kraftig har du i squashen og koker den i 40-60 sekunder, sil den av og la den renne godt av seg, jo tørrere du får den jo bedre.
4. Smak til og server!
Smak til sausen med 1 ss soyasaus, litt søtning eller sukker, sitronsaft og salt og la den stå og holde varmen på plata.
Ha Squashen i en dyp tallerken og ha over kyllingfileten kuttet i terninger. Hell over en generøs øse med saus og riv over god parmesan.
Litt god olivenolje, salt og pepper på bordet, så er middagen servert.