Ferske vårruller
Fremgangsmåte
1. Lag dippsausen
Begynn med å lage dippsausen, den er en av de tingene som gjør denne retten så magisk god!
Varm opp ett halvt glass hoisinsaus i en gryte med 1 ts sesamolje og 1 ss peanøttsmør.
Spe i litt vann for å justere konsistensen så den ikke er for tykk. Ta sausen av varmen og la den stå til du er klar til servering. Om den blir for kald kan du gjerne varme den opp litt igjen når du skal spise.
2. Bestem taktikk
Det er 2 fremgangsmåter, enten lager du ferdig så mange du har lyst på, før du setter deg ned for å spise, eller så setter du alt på bordet og lar alle plukke som de vil.
Dette er mye koseligere om man er flere og det gjør det til perfekt og sosial gjestemat og helgekos om man har litt ekstra tid
3. Dypp og rull
For at rispapiret skal kunne brukes til å pakke inn grønnsakene med så må det mykes opp, og det gjør man med varmt vann (varmt vann fra springen holder).
Ha en stor bolle med varmt vann på bordet og dypp nedi rispapiret i noen sekunder så det er fuktet overalt, nå har du ca ett minutt på deg før papiret blir mykt.
Legg det ned på en stor tallerken eller kjøkkenbenken og begynn å stable fyllet på midten.
Når du er ferdig med å fylle er rispapiret mykt og klart til å rulles som en burrito.
Om det er lenge til du skal spise kan de legges på fuktig papir og oppbevares i kjøleskapet, men om man spiser rundt bordet spiser man gjerne en og en slik du ville gjort med taco