Jordbær og rabarbra kake
En av de beste tidene på forsommeren er når rabarbraen går mot slutten og de første norske jordbærene blir modne. De er perfekte sammen!
Her er en sunn kake med kun ca 150kcal pr porsjon, full av proteiner og fiber og helt uten fett og sukker.
3 / 5
Kalorier
2 / 5
Fett
3 / 5
Proteiner
4 / 5
Karbohydrater
Fremgangsmåte
1. Lag røra
Kjør alle ingrediensene bortsett fra frukten i blender eller med stavmixer i 2-3 minutter og hell i en 24cm smurt springform med bakepapir i bunn.
2. Ha på frukten
kutt opp frukten i ca 1cm store terninger. Press dem nedi røra i formen og strø på toppen.
3. Stek
Stek på 170 grader varmluft i ca 60 minutter.
kaka er veldig saftig, og burde få noen timer til å kjøle seg litt ned å «dampe» litt fra seg før du skjærer i den.
1 stykke (1/8 kake) er kun 150kcal og har nesten ikke noe fett og null sukker.