Pulled pork burger
Fremgangsmåte
1. Start med brødene
Start med å blande alle ingrediensene til brødet unntatt smør i en eltemaskin og elt i 15 minutter. La stå å heve i 1-2 timer.
2. Form, hev og stek
Når det har hevet til dobbel størrelse elter du inn smøret i terninger og deler deigen i 6 emner.
Brett dem forsiktig til rund form og press dem litt flate. Legg dem på stekebrett med bakepapir og la dem heve til dobbel størrelse på ny. Pensle med egg og strø med sesamfrø før du steker de på 180 grader i ca 17 minutter.
3. Lag saus
Bland alle ingrediensene til sausen i en liten kjele og kok opp. Dette får ut mer smak fra krydderne. Juster med eventuelt med søtning eller eddik ut ifra hvordan du liker det selv, noen liker den søt og andre syrlig, jeg dømmer ingen.
4. Varm opp kjøttet
Varm opp kjøttet etter anvisning på pakken og etter at du har revet det opp dynker du det i rikelig med saus og masserer det inn. Hold det varmt i en kjele med lokk. Spar litt saus til å ha på bordet også!
Til slutt smaker du til kjøttet med litt mer salt om det trengs.
5. Lag salatblanding
Til salatblandingen fin strimler du isberg og sjalottløk og blander inn resten av ingrediensene. Smak til med salt og litt søtning.
6. Annrett og server!
For å montere burgeren kutter du burgerbrødene i 2, har salatblandingen i bunn, legger en god skje kjøtt på og topper med skiver av tomat og sylteagurk, og litt mer saus før du legger på toppen.
Server gjerne med en salat ved siden av, istedenfor pommes frites. Eller brokkoli, som jeg gjør.
Og resten av sausen så klart, den er nydelig som dipp.