Sylta egg
Fremgangsmåte
1. Lag laken
Kutt løken i tynne skiver, og ha alle ingredienser bortsett fra egg i en gryte. Kok opp og avkjøl til romtemperatur på kjøkkenbenken.
Juster smaken på laken med mer vann, eddik eller sukker avhengig av hvor syrlig og søt du vil ha den
2. Kok eggene
Kok eggene (ha dem i kokende vann i 7 minutter og avkjøl i isvann) og skrell dem når de er kalde.
Ha eggene i ett stort glass eller en bolle og hell over den avkjølte syltelaken.
3. Sett kaldt
La stå i kjøleskap i ihvertfall 3-4 dager, men om du kan vente en uke er de enda bedre
4. Varier gjerne!
Denne oppskriften kan varieres i det uendelige, du kan smaks sette laken med akkurat de krydderne og grønnsakene du ønsker. Siden eggene vil ta farge av det du har i laken er det også morsomt for barn!
Knæsj lilla rødbete egg til påskefrokost kanskje?